Hvilken slags islam mener EU er en del af fremtiden?

April 1, 2018

 EU's næstformand, Frans Timmermann, havde inviteret 10 førende europæiske imamer til rundbordssamtale i EU. 
Det fik ham efterfølgende til at skrive på Twitter, at islam er en del af EU, både nu og i fremtiden. 

Så er det, jeg spørger: Hvilken slags islam er en del af EU's nutid og fremtid?

Jeg ved slet ikke nok om islam til at kunne diskutere selve religionen, men det jeg ved er, hvordan den praktiseres ude i virkeligheden.

Hvis vi lige tager et kig på nutiden, kan vi hurtig blive enige om, at det ikke går specielt godt for visse islamiske organisationer med at få deres menigheder til at tage demokratiets sekulære liberale demokrativærdier til sig. 

 

Nu ved jeg ikke, hvordan deres rundbordssamtal forløb, men i de sidste 40 år har der været mange samtaler med imamer, som desværre ikke bekræftede os i, at alle imamer vil arbejde for det liberale ligestillede demokrati her i Vesten. 

 

Tværtimod siger førende imamer herhjemme, at hvis forudsætninger for at implementere et  islamisk samfund var til stede, ville de stemme for islamiske regler!

 

 

 Spurgte Frans Timmermann de europæiske imamer, om de vil arbejde for vores liberale ligestillede demokrati?

Har han sendt besked ud til medlemslandene om, hvordan de skal sikre sig, at EU's imamer overholder menneskerettighederne?
Har han sikret sig, at imamer i EU tillader unge kvinder i at gifte sig med hvem, de vil?
Har han sikret sig, at imamer tillader muslimer at være homoseksuelle?
Har han sikret sig, at imamer tillader den enkelte muslim at leve frit i overensstemmelse med det pågældende lands borgerrettigheder?
Og ikke mindst har han sikret sig, at det omgivende samfund stadig kan bevare deres frihed og ytringsfrihed?

Nej, det har han ikke sikret sig, for så ville de muslimske samfund i EU jo slet ikke udgøre nogen udfordring for de enkelte lande. 

 

Når EU tillader sig at gamble med vores liberale demokrati, som jeg umiddelbart mener, EU gør, så må det mindste man kunne forvente være, at EU observerer, hvad og hvordan Europas imamer prædiker og arbejder, før man overhovedet skal tale om, at islam skal være en del af det fremtidige Europa. 

Der er vel nu omkring 50 millioner muslimer i Europa. Nogle eller mange går ikke i moske og lever et mere eller mindre sekulært demokratisk liv. 
De andre, der hver fredag sidder og lytter til imamerne, påvirkes fra barns ben i de værdier, imamerne underviser i.
Om relativ få år er der 100 millioner muslimer.  

Hvis EU blot siger, at islam skal være en del af EU's fremtid, uden at sikre sig, at "islam" tillader det enkelte menneske at vokse op i frihed,  selvbestemmelse og demokrati, tegner fremtiden sig ret så dyster.

 

Allerede nu praktiseres shariadomstole i EU for ægteskaber, fordi det netop er ægteskabsreglerne, mange islamiske organisationer ønsker skal underlægges sharialovene.

Så nej, mange islamiske organisationer lever slet ikke op til det liberale ligestillede demokrati. 
 

Hvis resten af EU's parlamentarikere og de nationale politikere fortsat tier og samtykker, uden at stille spørgsmål og især uden at handle, vil vi se et fremtidigt Europa, hvor de elementære menneskerettigheder kommer under pres, og det vil især gå ud over kvinderne. 

Tænk, mit simple ønske er blot, at mine børnebørn kan vokse op i frihed, Hr EU statsminister!!


  

 
 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Please reload

February 28, 2018

Please reload

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round